Dag en nacht, 7 dagen per week, is Kroezen Rioolbeheer bereikbaar

Reparatie en aanleg

 

Of het nu een particulier betreft met een kapotte syfon of de renovatie van het gehele rioleringsstelsel onder een woning of bedrijfspand: Kroezen Rioolbeheer is er op voorbereid, ingericht en nog belangrijker, er in gespecialiseerd.

Vaak wordt een riolering niet onderhouden en is men van mening dat het ergste dat bij een riolering kan gebeuren een verstopping is.

Dit is niet correct. In zeker 20 % van de gevallen waarin een riolering verstopt raakt is sprake van een probleem met de hele constructie, oftewel: de riolering is kapot.

 

Renoveren riolering.

Een gemiddelde riolering gaat circa 10 tot 30 jaar mee. Door allerlei verschillende oorzaken kan een riool defekt raken, net als elke andere installatie.

 

Hoe herken ik een kapotte riolering?

 • Rioolstank- < Regelmatig terugkerende verstoppingen (>1 maal per jaar).
 • Water, fecaliĆ«n en/of vet in de kruipruimte of kelder.
 • Totale verstopping van zowel wc, keuken als badkamer.
 • Schimmel, aanslag op aansluitingen in de kruipruimte.

 

Oorzaken kapotte riolering.

 • Riolering scheurt af aan de gevel.
 • Riolering scheurt af door spanning op het systeem.
 • Riolering breekt door externe krachten.
 • Een riolering gaat kapot door wortelgroei.
 • (Gietijzer) riolering gaat kapot door roestvorming.
 • Riolering van gres (=klei) breekt door externe krachten of ouderdom.
 • Gres/gietijzer/gelijmd pvc gaat kapot wegens ontbreken flexibiliteit.
 • Riolering ligt op opschot of tegenschot (buis loopt af (=goed) of loopt tegen (vuil hoopt op/kan niet weg).
 • De ophanging van de riolering of de afvoer gaat kapot.

 

Rioolreparatie = vakwerk

Bij een goede reparatie of aanleg komt soms meer kijken dan men denkt: grond- en graafwerkzaamheden, kabeltracering (click-melding), graafvergunningen, openbreken van vloeren, saneren van oude leidingen.

 

Maar ook het storten van vloeren, herbestrating en herbeplanting, berekeningen juiste afschot en flow, juiste klasse PVC en PE, aansluiten op het hoofdriool, etc..

 

Gres rioleringen vervangen.

Gres rioleringen zijn in het verleden altijd gebruikt voor de aanleg van rioleringsstelsel. Er is dan ook niets mis met gres pijpen, echter wordt tegenwoordig meestal gekozen voor kunststof rioleringen boven gres rioleringen. Het kan dan ook voorkomen dat er gres rioleringen vervangen dienen te worden door kunststof rioleringen.

 

Een voorbeeld hiervan is wanneer gres rioleringen worden aangetast door boomwortels. Vaak wordt vergeten dat wanneer bomen ouder worden zij enorme wortelstelsels onder de grond ontwikkelen. Deze wortelstelsels zijn soms zo taai en krachtig dat de wortels dwars door gres rioleringen heen groeien.

 

De gres rioleringen worden verwijderd en vervangen door kunststof rioleringen. Vervolgens wordt alles getest en goed bevonden. Mochten er in deze fase zich nog problemen voordoen dan kunnen ze direct gemakkelijk verholpen worden. Zo is de uitkomst altijd positief!

 

De oude gres rioleringen en eventuele andere materialen worden door Kroezen Rioolbeheer verwijderd en afgevoerd. Uw omgeving moet er natuurlijk weer net zo netjes uitzien als daarvoor, met als enige verschil misschien dat Kroezen Rioolbeheer voor u de straat aanveegt!

 

Kroezen Rioolbeheer geeft advies over het vervangen of verbeteren van uw rioleringen. U mag altijd eerlijk en duidelijk advies van ons verwachten. Kroezen Rioolbeheer kan u helpen vanaf het vervangen van een sifon tot het vervangen van uw gres rioleringen!

 

 

Bedrijfsgegevens:

 

Kroezen Rioolbeheer

Molenweg 6

7936 PB Tiendeveen

 

06 50 20 39 94

 

info@kroezenrioolbeheer.nl

Banknr:

NL38ABNA0528292722

K.v.K.:

52781771

BTW-NR:

NL 8505.95.617.B.01